Belajar perdagangan forex malaysia



Jangan ingat perdagangan Forex hanya duduk rilek goyang kaki. Tapi yang sebenarnya otak ligat bekerja, jantung pulak berdegup kencang. Orang yang mudah terganggu emosi dan ada masalah jantung sangat tidak sesuai melibatkan diri dalam bidang ini. Ada rancangan untuk penipuan orang lain Dah banyak berlaku kes penipuan ini di Malaysia.

Risiko terhad. Anda hanya boleh merugi modal yang dilaburkan sahaja. Banyak bahan percuma; boleh belajar forex online, muat turun ebook buku pdf, ada akaun demo untuk praktis, tutorial video dan ada juga broker yang untuk bonus akaun percuma tanpa deposit. Menarik bukan? Tetapi anda harus ingat, proses belajar Forex haruslah dilakukan secara bertahap langkah demi langkah.

Pendek USD adalah satu-satunya perdagangan untuk menjadi panduan pada hari-hari ini. Hanya orang yang betul-betul sahaja boleh bertahan. Deflasi telah lengkap masalah untuk Jepun dan pada masa ini Amerika Syarikat lebih peduli dengan deflasi daripada inflasi. Modal kecil dan kos transaksi murah. Jadi mereka membelanjakan wang. Nak menunjuk-nunjuk jadi pedagang Forex Haha! Maksudnya tak perlu nak berebut-rebut pelanggan. Anda buleh tambah nilai akaun sebenar anda dengan belajar deposit melalui 'wire transfer', e-gold atau e-bullion, belajar perdagangan forex malaysia. Masa depan belajar dalam kerajaan, belajar perdagangan forex malaysia perubahan parti adalah sama pentingnya. Bukannya pung-pang sana sini.

Jangan perdagangan Forex jika anda ... Pemalas dan cepat putus asa Ok, anda sepatutnya berhenti di sini. Ini adalah untuk kebaikkan anda sendiri. Hanya orang yang betul-betul sahaja boleh bertahan. Tak mahu rugi langsung, satu sen pun tak nak Mana ada perniagaan yang tidak rugi, masing-masing ada risiko. Dalam kali perdagangan mesti ada perdagangan yang rugi. Pasang surut dalam perniagaan tu biasalah kan. Jika anda tidak mampu menerima kerugian, baik jangan mula.

Kalau nak tahu, mereka sebenarnya lebih suka jadi profil rendah. Bukannya pung-pang sana sini. Tiada ketahanan mental dan ada penyakit kronik Jangan gelak, ini bukan main-main.


belajar perdagangan forex malaysia

Silap-silap boleh gila nanti. Sedang dalam kesusahan dan ada masalah kewangan yang teruk Forex adalah perniagaan yang berisiko tinggi. Jadi sebaiknya perdagangan kalau dah ada duit lebih untuk membuat modal dan tidak membebankan kehidupan anda. Tetapi kemahiran pengalaman itu tidak boleh dicapai dalam sehari sahaja. Semua kena belajar dan praktis sehingga benar-benar memahami. Nak menunjuk-nunjuk jadi pedagang Forex Haha! Tapi di zaman millennium ni orang tak hairan dah, terlalu banyak peniaga sepenuh masa sekarang.



Tak boleh main lompat-lompat skip atau masuk macam tu jer. Masalah utama pemula atau pedagang baru adalah tak sabar nak tengok chart chart dan terus trading. Ilmu asas masih belum cukup. Bila kehilangan terus salahkan penipu Forex, sedangkan puncanya adalah diri sendiri. Forex jika kita lihat di atas kertas memang nampak senang. Tapi realitinya agak susah. Berapa lama belajar forex? Kejayaan takkan datang tanpa usaha yang keras, dan semestinya mengambil masa. Berdasarkan penglamanan sendiri dan juga rakan2, majoritinya 6 bulan ke atas boleh trading real money.

belajar perdagangan forex malaysia

Nak buat sepenuh masa atau separuh masa ikut suka masing-masing. Tiada orang tengah. Tak perlu kabel-kabel, bodek sana-sini. Modal kecil dan kos transaksi murah. Keuntungan tanpa batas. Boleh buat bila-bila suka, pasaran dibuka 24 jam sehari. Maksudnya tak perlu nak berebut-rebut pelanggan. Ada leverage. Modal minima, tetapi boleh berdagang macam modal modal besar.

Apa itu Forex?

Tak kurang juga yang buat Forex macam MLM. Yang menanggung nama busuk dan dipandang sinis adalah trader yang sebenarnya. Boleh buat di mana-mana yang anda suka, janji ada internet. Kini perdagangan di telefon bimbit pun boleh. Tiada bos yang arahnya ini. Anda sendiri bos, anda sendiri kuli.


Bergantung dengan keupayaan individu dan suntikan masing-masing juga, ada yang boleh berjaya dalam masa yang singkat dan ada yang perlahan. Tujuan sebenar belajar Forex adalah bagaimana untuk membuat keputusan yang betul di samping untuk meminimumkan kerugian. Percayalah, keuntungan akan datang dengan sendirinya.